Откриха школа по ментална аритметика към Образователен център "Комлед"

Това е новият сегмент в образователната програма на центъра, който миналата година отпразнува своята 20-годишнина

Днес беше открита школата по ментална аритметика към Образователен център "Комлед". Това е новият сегмент в образователната програма на центъра, който миналата година отпразнува своята 20-годишнина.

До необходимостта от изучаването на ментална аритметика, наред с английски език, управителят на "Комлед", Петя Василева, достигнала в резултат на наблюденията си върху липсата на концентрация и фотографска памет у съвременните деца, което пречи на доста от явяващите се на изпитите на Кеймбридж да постигнат максимални резултати, въпреки добрата си подготовка. Освен тези умения, металната аритметика развива едновременно въображението, логиката и аналитичното мислене, тъй като включва в процеса на бързото метално смятане и двете полукълба на мозъка. Поради този факт я наричат "тренажор на ума". Това сподели Венера Хасанова - oсновател на МАЕ (Menthal Arithmetic of Europe) - България, която е автор на методиката.

С школата в Плевен семейството на МАЕ създаде дом в още един български град.

На откриването на центъра присъстваха директори на училища и детски градини, началникът на Отдел "Образование и младежки дейности" в Община Плевен, Мария Атанасова, общинските съветници Цветомир Горанов, председател на ПК по образование и читалищна дейност и Йордан Грижов, председател на ПК по спорт и младежки дейности.

Мениджър на новия проект на "Комлед" е Цветелина Грижова, която е и първият сертифициран инструктор на новата школа, разполагаща с още 6 квалифицирани преподаватели.