Гараж и стопанска постройка горяха в село Тотлебен

В землището на Върбица са спасени посеви - 20 дка царевична нива и 100 дка царевичен блок

На 1 септември в 08:00 часа служители от РС ПБЗН – Плевен са оказали техническа помощ в двор на фирма в Плевен – разчистване. В 22:27 часа екип на плевенската служба е отстранил паднало дърво върху пътното платно на пътя село Тотлебен – Плевен.

На 1 септември екипи на РДПБЗН - Плевен са потушили пожари в сухи треви в Плевен в ж.к. „Дружба“, в градовете Гулянци, Искър и Дона Митрополия, и в землищата на селата Садовец, Дисевица, Крушовица, Телиш, Жернов, Драгаш войвода, Каменец.
В землището на Върбица са спасени посеви 20 дка - царевична нива и 100 дка царевичен блок.
Около 12:30 часа в землището на село Радомирци при пожар в нискостеблена растителност изгоря мотокултиватор. Причини за инцидентите са небрежност при боравене с открит огън.

На 1 септември в 17:33 часа в Оперативния център при РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар в гараж и стопанска постройка в село Тотлебен. Предполагаемата причина за инцидента е късо съединение.  Унищожени са покривна конструкция 70 кв.м., домашно имущество и 3 куб.м дърва за огрев. Пламъците са погасени от служители на РС ПБЗН – Плевен с един автомобил.