В Искър се проведе тържество, посветено на стогодишния юбилей на дядо Мико

Връчен му бе юбилеен медал „75 години от Втората световна война“

„Човек е богат със своята цел, богат е със своя собствен дял, но не с това, което е взел, богат е с това, което е дал!“

Един наистина богат човек е Димитър Горанов Пенковски от град Искър или както го наричат всички – дядо Мико. Богат е, защото е дал своя принос в името на Родината с участието си във войната. Богат е, защото продължава да дава пример на своето семейство и околните със своя силен дух, въпреки възрастта.

Пред сградата на Общинска администрация – гр.Искър се проведе тържество, посветено на стогодишния юбилей на дядо Мико. В присъствието на кмета на община Искър – инж.Валентин Йорданов, заместник-областният управител на област Плевен – г-жа Татяна Божинова, председателят на Областната организация на Съюза на ветераните от войните на България полковник от запаса Иван Смарандов и други членове на ръководството на сдружението, почетния караул от курсанти от ВВВУ „Георги Бенковски“, роднини и съграждани беше връчен юбилеен медал „75 години от Втората световна война“ на Димитър Пенковски. Медалът беше поднесен от г-н Иво Антонов – директор на дирекция „Социална политика и политика по военно-потриотично възпитание“ в Министерство на отбраната. Поздравителен адрес и плакет от името на ръководството на общиан Искър бяха поднесени на столетника лично от кмета.

Пред паметника на загиналите във войната бяха поднесени цветя от всички официални гости на събитието, а накрая и юбилярят поднесе букет в памет на загиналите си бойни другари.

Празникът завърши с поздравителен концерт, специално организиран от семейството на дядо Мико, информираха от пресцентъра на местната управа.