Започна ремонт на централния градски площад в Кнежа

Средствата за ремонта са осигурени от Програмата за развитие на селските райони

В днешния празничен ден бе поставено началото на ремонтните дейности по проект „Цялостно обновяване на централен градски площад „Пенчо Янкулов” в гр. Кнежа”.

"Съвсем скоро обликът на централната градска част в нашия град ще бъде напълно променена. Средствата за ремонта са осигурени от Програмата за развитие на селските райони. С тях ще се извърши подмяна на съществуващата настилка на площада, ще се монтира ново градско обзавеждане - бетонови велостойки; бетонови пейки; бетонови кашпи; бетонови кошчета за боклук; парапети; ограничители за паркиране; осветителни тела", съобщи кметът Илийчо Лачовски.

Предвижда се обособяване на „островно“ разположени кътове за сядане, а между тях цветни лехи и вградено осветление. Ще бъдат изградени нови зелени площи с цветни дървесни видове и нов фонтан с гравитично-падаща вода, около който ще има кътове за отдих.

"Искам да благодаря на екипа от експерти в Община Кнежа и специално на г-жа Станислава Нехризова, благодарение на които този проект вече е факт! Благодаря и на проектантите за професионалната работа и красивата визия на площада. Пожелавам спорна и ползотворна работа на изпълнителите, а на всички наши съграждани - търпение и разбиране, докато траят ремонтните дейности!", каза още Илийчо Лачовски.