Парламентът удължи срока на действие на изтеклите ТЕЛК решения

Новините

16-07-2020, 16:09

Снимка:

МС

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Предстои промяна, засягаща ТЕЛК решенията

Документите ще важат и по време на извънредната епидемична обстановка и 3 месеца след отмяната ѝ

Депутатите удължиха срока на действие на изтеклите ТЕЛК решения с промени в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение. Текстовете са разписани в преходните и заключителните разпоредби на Закона за публичното предлагане на ценни книжа, които бе приет днес на второ четене, съобщава tribune.bg.

Даниела Савеклиева, заместник-председател на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм обясни, че тези поправки засягат около 5000 български граждани, които получават социални помощи на основание на ТЕЛК решенията. По думите ѝ целта е всички те да не бъдат ощетени и да си получат цялата сума и за този месец.

„Това е благодарение на всички политически партии и парламентарни групи в това Народното събрание“,каза Савеклиева.

Депутатите записаха, че експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК за определяне на трайно намалена работоспособност, при които срокът на инвалидност, съответно срокът на годност е изтекъл по време на извънредното положение или на извънредната епидемична обстановка, продължават действието си по време на извънредното положение, съответно на извънредната епидемична обстановка и три месеца след нейната отмяна.