БЛС към протестиращите: Спазвайте мерките, за да съхраним здравната система

БЛС с тревога следи нарастващия брой на новодиагностицирани с COVID-19

"Вече няколко месеца сме изправени, като общество и здравна система, пред глобално предизвикателство - пандемията от COVID-19. Прави се всичко възможно, за да се овладее ситуацията и да се сведат до минимум негативните последствия“, заявяват от Българския лекарски съюз.

"БЛС с тревога следи нарастващия брой на новодиагностицирани с COVID-19. Спазването на противоепидемичните мерки - дистанция, дезинфекция и дисциплина е изключително важно, за да се овладее тази негативна тенденция. За съжаление, след масовото недоволство от последните дни, станахме свидетели на неспазване и подценяване на препоръките. Факт, който неминуемо ще доведе до увеличаване на броя на заразените и до натоварване на здравната система“, категорични са от БЛС.

"БЛС призовава всеки, който изразява своята свободна воля да не забравя и личната си отговорност за своето здраве и за това на околните. Спазването на противоепидемичните мерки, макар и на открито, но в присъствието на много хора, е ключово, за да съхраним здравната система. Нека поемем своята лична отговорност, нека съхраним здравето си, нашето и това на близките ни“, апелират от съюза.