Половин километър мрежи извадиха инспектори от ИАРА - Плевен

Лицето е наблюдавано със специализиран уред за нощно виждане в продължение на 20 минути

При извършена проверка в град Никопол инспектори на ИАРА - Плевен заварват лице, продаващо прясна риба. Лицето е системен нарушител, като срещу него се получават множество сигнали за извършване на нерегламентиран риболов. Той има множество съставени актове за установяване на административни нарушения. Веднага е потърсено съдействие от органите на МВР.

По време на извършената проверка на фургона, обитаван от нарушителя, са намерени и иззети 133 кг прясна риба от видовете бял и пъстър толстолоб и 1бр. пресен шаран. Рибата е дарена в Дом за стари хора в село Драгаш войвода. Съставени са два акта. Непосредствено пред фургона са открити два мрежени риболовни уреди с обща дължина 300 м, поставени в работно положение в лодки. Мрежите са иззети с констативен протокол и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Продължава работата разследващ полицай.

При извършена нощна проверка същия ден на язовир "Табакова чешма" е заловено лице в момент на поставяне на мрежи във водата. Лицето е наблюдавано със специализиран уред за нощно виждане в продължение на 20 минути. Съставен му е акт за установяване на административно нарушение и са иззети 4бр. мрежи с дължина 200 м, надуваема лодка и гребла.

При съмнения за нередности сигнализирайте на 112.