Одобриха проект на Славяново в кампанията "Обичам природата - и аз участвам"

Кметството е кандидатствало с проектно предложение "Моят парк - моят любим кът за отдих и спорт"

В началото на месец март Кметство гр.Славяново кандидатства с проектно предложение "Моят парк - моят любим кът за отдих и спорт" в кампания за чиста околна среда 2020г . - "Обичам природата и аз участвам" на Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) на Министерство на околната среда и водите (МОСВ).

На 30 април 2020г. проектът беше одобрен заедно с още 232 от общо 901 предложения. Обект на инвестицията е паркът зад Здравната служба на ул. "Ал.Стамболийски" , който ще бъде озеленен и благоустроен. Проектното предложение предвижда: почистване на района, изграждане на футболно игрище, алеи, фитнес уреди и кът за отдих. Предстои подписване на договор за финансиране с ПУДООС.

"Идеите на Кметството не биха се реализирали без участието на цялата общественост и доброволци с високо съзнание за създаването и опазването на един красив кът в нашия град. Нека покажем, че можем да направим града ни по-приветлив и привлекателен с новия парк за разходки и забавления!", обърна се кметът Тумен Моцев към жителите на Славяново.