Плевенската полиция започва масирани проверки в отворените паркове

На нарушителите се съставят актове, глобата е в размер от 300 лв. до 1000 лв.

Смесени екипи от полицейски служители на ОДМВР – Плевен, Първо РУ и Второ РУ започнаха от днес проверки в отворените паркове в Плевен за спазване на противоепидемичните мерки. Служителите на реда следят за носенето на предпазни маски, спазването на дистанция, времевия режим за посещения, забраната за използване на пейки и беседки, на детските и спортни съоръжения. От 9,30 часа до 18,30 часа е интервалът за разходки на семейства с деца под 12 години, но не повече от двама възрастни. За собственици на кучета /но не повече от един/ е времето до 9,30 часа и след 18,30 часа. От 21 часа до 6 часа посещението на парковете е забранено.

Гражданите трябва да спазват обозначените входове и изходи на местата за разходка и очертаните маршрути, където има маркирани такива.
От ОДМВР припомнят на всички жители на областния град, които имат право да се възползват от облекчените мерки в условията на извънредно положение, че нарушенията са скрепени със санкция. На нарушителите се съставят актове по чл.209 „а“, ал.1 от Закона за здравето и глобата е в размер от 300 лв. до 1000 лв., а при повторно нарушение – от 1000 лв. до 2000 лв