Задържаха мъж и две жени след скандал заради липса на предпазни маски

Полицейски служител е пострадал и е прегледан в ЦСМП – Плевен

В Плевен са задържани трима за хулиганство и съпротива срещу орган на властта. На 23 април 2020 година около 14:30 часа служители на Второ РУ- Плевен извършват обход на село Ясен и в междублоково пространство забелязват група лица, които са без предпазни маски.

В хода на извършване на проверка на лицата, те отказват да предоставят документи за самоличност и извършват непристойни действия, грубо нарушават обществения ред и изразяват явно неуважение към органите на властта. Отправят ругатни и обиди към служителите на реда. Установена е самоличността на лицата – 17-годишен, 38-годишна и 53-годишна, и тримата жители на селото. Мъжът оказва съпротива, изразяваща се в бутане и ругаене на полицаите. Жените започнали да дърпат и удрят служители.

Нарушителите са задържани са срок до 24 часа по Закона за МВР. Полицейски служител е пострадал и е прегледан в ЦСМП – Плевен. Установено е, че има лека телесна повреда, изразяваща се в луксация на палец на дясна ръка. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.325, ал.2 от НК. Продължава работа разследващ полицай.