Мирослав Петров: Грижата за "Кайлъка" изисква постоянство

Започна обработката на тревните площи против кърлежи

Областният управител Мирослав Петров и неговият заместник д-р Красимир Трифонов присъстваха на старта на процеса по дезинсекция на тревните площи в Кайлъка. Ще се извърши наземна аерозолна обработка на терен с площ близо 60 декара. За целта се използва препарат „Ефциметрин 10 ЕК”. Преимуществено се обработват тревните площи около пешеходната зона в началото и централната част на парк "Кайлъка", там където обичайно, при облекчени или отпаднали кризисните ограничения за посещения на парковете, би се концентрирал основния поток от хора. От фирмата, която извършва третирането, обясниха, че ще бъде извършена и допълнителна ларвицидна обработка.

Наред с това в сътрудничество с областното звено „Изпълнение на наказанията - областната пробационна служба в Плевен областна администрация организира почистването на всички кошчета в парк „Кайлъка”.

"Грижата за Кайлъка, макар и с ограничените финанси, с които разполага областна администрация, изисква постоянство и ние се опитваме да бъдем последователни в действията си. Но говорейки за любимия на плевенчани парк, бих искал да се обърна към всички граждани на Плевен с призив да посрещнат светлите Великденски празници вкъщи. Нека не поставяме в риск здравето на останалите и да усложняваме допълнително и без това тежката задача на медиците! Бих искал да пожелая на всички плевенчани здраве, търпение и вяра в скорошния добър изход от това изпитание”, каза областният управител Мирослав Петров.