Плевенски полицаи откриха 970 литра дизелово гориво с неустановен произход

Имотът е обитаван от 37-годишен

Плевенски полицаи откриха 970 литра дизелово гориво с неустановен произход. На 10 април 2020 година служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР - Плевен и служители на Агенция „Митници“ са извършили проверка на къща и прилежащ гараж в град Кнежа. Имотът е обитаван от 37-годишен.

В гаражното помещение са установени пластмасов бидон на пале с вместимост 1000 литра, съдържащ петролен продукт /дизелово гориво/ около 800 л., както и 17 броя пластмасови туби с вместимост всяка по 10 литра, също с петролен продукт /дизелово гориво/ в тях. Общото установено количество петролен продукт /дизел/ е около 970 литра. По време на проверката 37-годишният не е предоставил документи за намереното количество гориво.

От служители на Агенция „Митници“ са взети проби. Съставен е протокол за извършена проверка, като горивото е описано и оставено на отговорно пазене. Предстои установяване на произхода и качеството, както и проверка на документите на петролния продукт от служители на Агенция „Митници“.