Плевенски пожарникари гасиха сухи треви и отпадъци, оранжерии горяха в Долни Дъбник

Екипите са участвали в ликвидирането на 10 произшествия

На 3 април 2020 година служители от РДПБЗН - Плевен са участвали в ликвидирането на четири произшествия. Екип на РС ПБЗН – Плевен е потушил пламъци в отпадъци в областния град на улица "Страцин", а техни колеги от РСПБЗН – Левски са погасили пожар в отпадъци в индустриалната зона на града.

Служители от РС ПБЗН – Плевен са извършили техническа помощ - обезопасяване на опасен предмет от покрив на четири етажна жилищна страда в Плевен на улица „Асен Халачев“. 

Огнеборци от РС ПБЗН – Гулянци са погасили запалени сухи треви в землището на село Загражден.

На 4 април служители от РС ПБЗН – Плевен са оказали техническа помощ като са разчистили маслен разлив след ПТП в областния град на кръстовището на булевард "Христо Ботев" и улица "Катя Попова".  Екип на РС ПБЗН - Червен бряг е оказал  техническа помощ на ЦСМП като съдействал на жена с фрактура на крака. Инцидентът е станал в град Червен бряг.

На 4 април в 22:37 часа в Оперативния център на РДПБЗН-Плевен и съобщено за пожар в частен двор в град Долни Дъбник. Незабавно са изпратени огнеборци с два автомобила за локализиране и потушаване на пламъците. На място е установено, че горят оранжерии.  Предполагаемата причина за инцидента е техническа неизправност в оставен без надзор отоплителен уред на газ. Пламъците са унищожили две оранжерийни помещения и пет бутилка за пропан-бутан по 100 литра. Пострадали няма.

На 4 април служители на РДПБЗН са потушили два пожара в запалени сухи треви. Инцидентите са регистрирани в землищата на село Козар Белене и в гробищен парк в село Опанец.

На 5 април екипи на РДПБЗН - Плевен са потушили три пожара в сухи треви. Инцидентите са регистрирани в землищата на село Деков, село Комарево и град Долна Митрополия.

На 6 април в 01:44 часа от У ПБЗН - Долна Митрополия е потърсено съдействие за оказване помощ на болна и трудноподвижна жена в жилището ѝ в село Рибен.