Невяна Владинова продължава да гледа към Токио

Плевенчанката ще прекрои плановете си за отказване от професионалния спорт и ще тренира поне още година

Въпреки че отложиха Олимпиадата в Токио за догодина, Невяна Владинова най-вероятно няма да се отказва от професионалния спорт и ще продължи да се подготвя за най-големия спортен форум на планетата. 

Игрите бяха отложени за 2021 година заради пандемията от коронавирус, а председателят на българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева приветства решението, посочвайки, че няма как без тренировки да участваме на олимпийски игри.

Отновно желанието на някои момичета в българския отбор да се откажат след края на Игрите това лято, Раева заяви пред Би Ти Ви: "Имаше такава нагласа в Катрин Тасева и Невяна Владинова. Смятам, че тяхната цел в Олимпиадата, а след като тя се премества с една година, ще трябва и те да си прекроят плановете и да тренират поне още една година. Когато имаш една цел, ти я преследваш докрай. Ако наистина го желаеш, няма значение дали олимпиадата е тази година или следващата".

"В момента, в който стане възможно, ще си продължим с нормалните тренировки", каза още Раева.

Самата Невяна Владинова пък показа в социалните мрежи своята татуировка за Игрите в Токио и написа: "Остани силен", "Остани позитивен", "Остани си вкъщи".