Разпитваха свидетели и вещи лица по делото срещу пенсионер, застрелял съседа си

Делото продължава през април

През изминалата седмица състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, против А.Г.В. на 88 години от село Ставерци.

Обвинението срещу А.В. е за това, че на 02.03.2019 г., в с. Ставерци, обл.Плевен, чрез използване на пушка, умишлено умъртвил В. С. /престъпление по чл.115 от НК/. Повдигнато му е обвинение и за това, че държал огнестрелно оръжие - самоделно изработена гладкоцевна пушка с една цев, без маркировки, 12-ти калибър и боеприпаси за огнестрелно оръжие - 2 броя патрони, без да има за това надлежно разрешение, съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия /престъпление по чл.339, ал.1 от НК/.

В провелото се съдебно заседание са били разпитани 7 свидетели, като 5 от тях са и частни обвинители по делото. Разпитани са били и петте явили се вещи лица, изготвили заключения по назначени по делото експертизи. Тъй като има още неразпитани и неявили се вещи лица, делото е било отложено за 21.04.2020 година, съобщиха от пресцентъра на съда.