Кметът на плевенското село Коиловци задържан с тежко обвинение

Разследват го за престъпление против половата неприкосновеност

По-рано днес от пресцентъра на ПРБ съобщиха, че Районна прокуратура – Плевен е образувала досъдебно производство за престъпление по чл. 157 от НК.

"На 02.03.2020 година в РП - Плевен е бил получен сигнал, за това че М.И. от село в област Плевенска е извършил блудствени действия с непълнолетно лице от същия пол. След проведен разпит пред съдия, безспорно е установено авторството на деянието. На 03.03.2020 година на М.И.  е повдигнато обвинение и същият е задържан за срок до 72 часа", се посочва още в официалната информация на прокуратурата.

Близки до разследването потвърдиха пред Plevenutre.bg, че задържаният е кметът на село Коиловци Мирослав Илиев, като заради скандалния случай до последно вчера се е очаквало в Плевен да пристигне и главният прокурор Иван Гешев.

От информацията на прокуратурата, спусната в късния следобед днес, стана ясно още, че е внесено искане в Районен съд - Плевен за вземане на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Илиев. С определение от същата дата РС гр. Плевен е постановил мярка за неотклонение „подписка“,  срещу което ще бъде внесен протест в Окръжен съд - Плевен.

Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура гр. Плевен от разследващ полицай.