Слави Трифонов към bTV: Как ще ми спирате предаването, бе!?

Шоуменът от Плевен с нови разкрития за раздялата си с водещата частна национална телевизия

Слави Трифонов отново коментира раздялата си с Би Ти Ви от ефира на телевизия "7/8". Шоуменът от Плевен се изказа по темата по време на кастингите за конкурса "Мис Левски Г", обяснявайки разпалено и емоционално на Камен Воденичаров и Иво Сиромахов на какво се дължи огорчението му от водещата частна национална медия.

"Беше ми странно, когато Би Ти Ви ни спря предаването първия път. Смениха се различни мениджмънти, заради това и ние не сме в тази телевизия, защото чувството за свобода изчезна. Няма го вече. Как ще ми спираш предаване, бе?! Как!? Аз не нарушавам нито един закон! Не нарушавам никакви правила! Нито един от хората, с които имам честта да работя, не нарушава закон. В конституцията ясно фигурира какво означава свобода на словото. Няма такова нарушение. Ти казваш: "Не!". Добре, вие сте частна медия и ни спирате, но на мен не ми харесва да ме спират", заяви Трифонов в ефира на телевизия "7/8", обосновавайки решението си да не поднови договора с bTV.

"Нищо не се промени! Толкова години... Ку-ку, Каналето, Хъшове... Няма спирка. "Ти не можеш да го правиш това предаване!". И ми се обаждат в десет и пет. "В 22,30 трябва да има шоу!". Айде, ходи взимай решение. Отвратително е това. Цензурата е нещо гнусно и нетърпимо. Заради това в американската конституция една от основните поправки е по отношение на свободата на словото. Това гарантира демократичното общество. Затова сме в "Левски Г". Супер! Защо? Защото си свободен - ей заради това!", завърши Слави.