Радослав Панталеев: Вярвам, че ще взема квота за Олимпиадата в Токио

Боксьорът започва подготовка за олимпийската квалификация в Лондон

Радослав Панталеев бе един от тримата българи, стигнали до златен медал на Купа “Странджа”, без да се бият във финал. Съперникът му се отказа поради вирусно заболяване и по този начин той стигна до върха в категория до 91 килограма.

“По принцип жалко за публиката, която е дошла да ни подкрепи, защото няма да има българско участие. Аз съм свършил работата си, нямам вина за това, че съперникът не се качва на ринга. Доволен съм от турнира, имах някоко препятствия, които ме затрудняваха, но стиснах зъби и постигнах каквото трябваше”, заяви той пред Sportal TV.

“Конкуренцията тук винаги е била силна. В моята категория имаше над 20 човека. Винаги е силна. Повечето хора, които са любители и не разбират толкова ще кажат, че е в нас причината. За тях ме е яд, защото са дошли да гледат и да ни подкрепят”, добави шампионът.

“От 1 февруари почваме на Белмекен, после няколко седмици в Англия, трябва да се готвим усърдно и да влезем във форма за олимпийската квалификация. Вярвам, че ще взема квота”, обобщи Панталеев.