Къща горя в Тръстеник, навес се запали в Рупци - пожарите лумнали от човешка небрежност

Служители на РДПБЗН - Плевен са потушили и запалени сухи треви

На 10 януари 2020 година служители на РДПБЗН - Плевен са потушили запалени сухи треви в Плевен ж.к. „Кайлъка” и землищата на село Върбица и село Въбел.

На 10 януари в 17:27 часа в РС ПБЗН - Червен бряг е съобщено за пожар на навес в село Рупци.  Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са 5 кв.м покривна конструкция. Пламъците са потушени от служители на РС ПБЗН - Червен бряг с един автомобил.

На 10 януари 2020 година в 20:53 часа в Оперативния център при РДПБЗН - Плевен е постъпил сигнал за пожар в къща в град Тръстеник. Предполагаемата причина за произшествието е неправилно ползване на отоплителни уреди. Огънят е унищожил домашно имущество - дрехи, малоценни уреди, хранителни продукти. Пострадали хора няма. Пламъците са погасени от екип на У ПБЗН - Долна Митрополия.

На 11 януари 2020 година служители на РС ПБЗН – Плевен са потушили пожар в запалени сухи треви в областния град в ж.к. "Дружба".

На 12 януари служители от РС ПБЗН – Плевен са оказали две технически помощи - отстраняване на опасни предмети от покрив в областния град УМБАЛ "Георги Странски" и отстраняване на изпускаща газ туристическа бутилка с пропан-бутан в стая на жилище на улица "Борис Шивачев".

На 12 януари огнеборци от РС ПБЗН – Белене са потушили запалени сухи треви в землището на село Деков.

На 12 януари в 20:07 часа е потърсено съдействие от служители на РС ПБЗН – Белене за потушаване на пламъци в коминно тяло в обитаема къща в крайдунавския град.