Арестуваха плевенчанин за брутално убийство в Милано

Вицепрезидентът на италианския сенат Роберто Калдероли иска доживотна присъда за 21-годишния българин

21-годишният плевенчанин Дамян Добрев е бил арестуван преди броени дни за убийството на възрастна жена в Милано. Младият мъж работел в дома на 90-годишната старица, като по време на скандал за пари я ударил смъртоностно с буркан с мармалад. Издирвали българина в продължение на няколко часа, а след като го задържали е направил пълни самопризнания, съобщават италианските медии. 

"Не исках. Убих я в пристъп на гняв", казал е той, предаде местното издание ilgiornale.it.

Пред властите Дамян е разказал подробности и около своето битие. От информацията станало ясно, че е от Плевенско. През 2015 г. заминал за Неапол, където в продължение на месеци живял на улицата. Продължил със скитническия живот и в Рим, а преди 3 години стигнал до Милано. Там се запознал с един от синовете на 90-годишната жена и малко след това започнал да работи в биологичното им стопанство по проект на местната община за интеграция на млади хора в затруднение. Живеел и се хранел безплатно, плащало му се редовно. Заедно с него имало още трима чужденци - от Филипините, Нигерия и Габон, като на всички били подсигурени добри условия.

На фаталния 4 януари Дамян поискал пари от своята шефка, но тя му отказала, което го ядосало. Последвали няколко удара с буркан с мармалад по главата й. Според разследването след това плевенчанинът е тършувал из чекмеджетата и чантата на жертвата, взел бижутата й и малка сума пари - 150 евро. И отишъл на дискотека...

Вицепрезидентът на италианския сенат Роберто Калдероли поиска доживотна присъда за 21-годишния Дамян, а регионалният съветник по сигурността и имиграцията Рикардо Де Корато заяви, че подобни интеграционни проекти са опасни и трагедията с 90-годишната жена е потвърждение за това.