Рапърка от Плевенско се отдаде на попфолка (Видео)

Денислава Сашова, както е истинското име на певицата, е родом от Койнаре и не крие, че е от ромски произход

Хип-хоп звездата Диона, която през цялата си кариера до момента е била самопродуциращ се изпълнител, изненадващо стана част от музикалния лейбъл на Галин. Денислава Сашова, както е истинското име на певицата, е родом от Койнаре и не крие, че е от ромски произход, пише signal.bg. Във Велико Търново учи Политология.

Голямата й страст обаче е музиката и по-точно хип-хоп. Занимава се професионално от няколко години, има хиляди фенове, милиони гледания на песните й в интернет и няколко големи хита.

“Наскоро предприех тази крачка да започна съвместна работа с Галин. Сама усетих разликата след проекта “Излъжи ме“, тъй като ми беше много по-лесно с неговия екип. Друго е, когато имаш хора зад гърба си, още повече, ако това са правилните хора. Когато се усетите, нещата се случват по много по-лесен и приятен начин“, казва тя в „Автограф“.

Забелязана е от фолк певеца и продуцент в социалните мрежи. Тогава се е изявявала в съвсем различен стил от попфолка. Определя се като първата изявена хип-хоп изпълнителка, рапърка в България.

“Честно да си призная, както се казва – пазарът определя търсенето и търсенето определя пазара. Аз не мога да налагам нещо, което не се търси толкова. Опитах се. Хората ме възприеха, но до една степен. Не можах да хвана масовата аудитория, която е на Балканите. Нека да бъдем реалисти, попфолкът си е най-харесвания стил в България и на Балканите. Затова реших да му се отдам и да комбинирам дори двата стила – хип-хоп и попфолк. Така, както Галин стана популярен с това, че наложи собствен стил и с това проби. За себе си смятам да направя същото. Да наложа мой стил, който да е интересен на хората, който да изразява това, което аз обичам. Добра съм в хип-хопа и го съчетавам с това, което обичат хората, попфолка.“ – обяснява изпълнителката.