Гонка, псувни и обиди срещу полицейски служители край Плевен

Уведомен е дежурен прокурор от РП-Плевен

На 20 декември около 04.30 часа в град Долна Митрополия полицаи спират лек автомобил "Мерцедес - CLK 230". При извършената проверка на водача – 19-годишен местен жител, се установява, че е неправоспособен. Съставен му е акт.

Пътник в колата – 45-годишен, излиза от автомобила и отправя обиди и псувни към служителите на реда. После сяда на мястото на водача и потегля. Последван е от полицейския екип. Нарушителят извършва зиг - загообразни маневри, за да не бъде изпреварен и спрян от полицейския автомобил. При засичане от автопатрула, „Мерцедес“-ът навлиза в незаграден имот, където е спрян. При излизането водачът оказва яростна съпротива, което е наложило употребата на физическа сила и помощни средства - белезници.

Отказва да бъде проверен за алкохол с техническо средство "Алкотест - дрегер". Издаден му е талон за медицинско изследване. Заведен е в ЦСМП - Плевен, където отказва кръвна проба. Задържан е в помещение за временно задържане за срок до 24 часа за престъпление по чл.270, ал.1 от НК.

Образуваното досъдебно производство е за престъпление по чл.325, ал.2 и чл.270, ал.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор от РП-Плевен. Продължава работа разследващ полицай и екип на РУ-Д. Митрополия.