Абсурд от Плевенско: Мъж живее в пещера и не знае коя година сме (Снимки)

Мястото се намира между Чомаковци и Червен бряг

Да живееш в пещера в XXI век. Да, има такъв случай и той е от Плевенска област. Историята на Любчо стана известна, след като младеж на име Владислав Петров реши да я сподели във Фейсбук, за да потърси съмишленици, с които да окажат подкрепа на изпадналия в тежко положение мъж.

"Това е Любчо. Той живее в пещера, не знае коя година е, не знае колко е часа, няма и лична карта. Не му трябва да ги знае, понеже живее ден за ден. На снимките се вижда как живее. Няма смисъл да се описва. Мястото се намира между Чомаковци и Червен бряг. Отделил се е може би, за да не пречи на никого. Не сме го питали как е стигнал до това положение, защото със сигурност не е искал и по-важното е да му се помогне с нещо. Който иска, може да му помогне. Нечовешко е да го подминеш", пише Владислав Петров към снимките, които е публикувал в социалната мрежа.

Според запознати Любчо е от ромски произход. Баща му починал преди няколко години и роднините му го изоставили. Освен това, твърдят, че е лежал в Карлуково и страдал от шизофрения.

От коментарите на хората под публикацията на Владислав Петров не става ясно дали социалните служби са наясно със случая, но всички се надяват, че ще последва реакция и от тяхна страна.

Владислав и други хора с добри сърца са осигурили дрехи и храна за няколко дни на Любчо.

Снимки: Владислав Петров