Владислав Горанов: Размерът на партийната субсидия ще се преизчисли

Сумата ще бъде съобразена с основните нуждите на политическите сили

Предстои да се преизчисли размерът на партийната субсидия, съобщи пред БТВ финансовият министър Владислав Горанов, цитиран от tribune.bg. Сумата ще бъде съобразена с основните нуждите на политическите сили.

„Възложено ми е от премиера тепърва да извърша анализ колко е нормалният размер за партийните субсидии и какво трябва да е предназначението им , за да се избягват спекулации, че с парите на данъкоплатците партиите се разпореждат неправилно”, каза той.

„Подобни предложения се дебатират от мига, в който се взе решение за съобразяване на размера на субсидиите с референдума. По време на дебата в пленарна зала няколко пъти се повдигна въпросът от страна на колегите от ОП дали ние бихме подкрепили едно различно решение. Нашата позиция остана непроменена и това се видя с гласуването”, посочи Горанов.

„Румен Радев е приел ролята на лидер на опозицията и, за съжаление, понякога с това вреди“, заяви той по темата с нападките на президента.

„Вреди на това, заради което ни упреква – примерно, той изрече преди време, вероятно лошо посъветван от някой от експертите, които работят в президентството, че външните инвестиции в България спадали съществено, нещо, което не е вярно нито фактологично, нито номинално“, посочи Горанов.