Назначени са съдебни експертизи за изясняване на причините за пожара в Пордим

60-годишен е починал

Както вече писахме, 60-годишен е починал при пожар в Пордим. От МВР информират, че поизшествието е станало на 5 декември.

В 20:01 часа в РДПБЗН - Плевен е постъпил сигнал за горящ дом в Пордим на улица „Сергей Румянцев”. Към мястото на инцидента са изпратени служители на РС ПБЗН – Плевен. След потушаване на огъня, който по първоначални данни възникнал при опити на собственика да запали огън, в една от стаите пожарникарите открили тялото на 60-годишния обитател на имота.

В пламъците са унищожени 50 кв.м покривна конструкция и домашно имущество. Трупът е приведен за аутопсия.

Назначени са съдебни експертизи за изясняване на причините за пожара. Разследването се води от служители на РУ Пордим и експерт от РСПБЗН – Плевен.

На 5 декември в 13:12 часа в РС ПБЗН - Червен бряг е съобщено за пожар в ел. инсталация в зала на обитаема сграда на улица „Търговска“ в Червен бряг . Предполагаемата причина за инцидента е късо съединение. Опушени са стени 10 кв.м. Пламъците са потушени от служители на РС ПБЗН - Червен бряг.

На 5 декември служители от РС ПБЗН - Плевен са отстранили опасно надвиснали предмети от покрива на сграда на плевенския булевард „Русе“. Сигнал за инцидента е постъпил в 15:50 часа.

Екип на пожарната служба в Кнежа загасил запален комин на жилищна сграда. Сигнал за произшествието е постъпил вчера в 10:34 часа. Няма нанесени щети.