Община Плевен обяви програмата за отбелязване на 10 декември

Проявите по повод Освобождението на Плевен започват утре

Богата програма по повод Освобождението на Плевен са подготвили от община Плевен и културните институции в града.

Инициативите започват на 4 декември, сряда. В 17,30 часа в Артцентър – Плевен ще бъде открита изложбата "Убежище" на Иван Велчев – Йово, а от 18 часа ще бъде представен спектакълът "Оркестър Титаник“ на театрална формация "Експрес" при НЧ "Извор 1959" в зала "Катя Попова".

На 9 декември от 11 часа ще бъде открита изложба "90 години от рождението на Николай Василиевич Овечкин“, като с нея ще гостува Новочеркаския музей за история на Донското казачество град Новочеркаск, Ростовска област. В 12 часа в РИМ - Плевен ще се проведе конференцията "Света православна църква – място и роля в Освобождението на България и мотивацията на Русия в Руско-турското освободителна война 1877/1878 г.“. От 17,30 часа в Галерия "Дарение Колекция Светлин Русев“ще се сътсои представянето на книгата "Чий шпионин е княз Ростовски?" с автор Никола Филипов. В 18 часа ще се проведе Празник на възрожденската патриотична песен в зала "Катя Попова".

Празничният 10 декември ще започне с тържествен ритуал на площад "Възраждане" от 11 часа, а от 12 часа в Драматично-куклен театър "Иван Радоев" е празничният концерт с участието на Камерен ансамбъл "Йоан Кукузел" - Ангелогласният с диригент Кристиан Попов.