Студент по журналистика избра да стане овчар и да се върне в родното си плевенско село (Видео)

Задачата му е да направи бизнес от наследеното стадо от дядо си

Студент по журналистика избра да стане овчар и да се върне в родното си плевенско село, разказаха в репортаж на предаването "Събуди се" по Нова тв. Задачата на Ерик е да направи бизнес от наследеното стадо от дядо си. Малко, след като идва в София решава, че големият град не е за него и иска да прави нещо съвсем друго. 

"Завършил съм езиковата гимназия в Плевен. След това като всеки един от младежите исках да уча в София. Първо записах в УНСС. Няколко месеца по-късно спрях да ходя на лекции. Не ми се живееше в столицата. Осъзнах, че това не е за мен и казах на родителите ми, че ще прекъсна образованието си. Баща ми го прие малко по-трудно. Реших да запиша във Великотърновския университет журналистика и да се пробвам отново да бъда студент. Този път нещата се получиха. Започнах да се издържам сам и да се занимавам с овце”, разказа Ерик Борисов от плевенското село Ясен.

По думите му няма нищо срамно да си овчар. Той допълни, че понякога му липсва да ходи по заведения и да се забавлява, но това няма да го откаже от овцевъдството.

Целия материал гледайте във видеото