Органите на местна власт в общините Никопол и Гулянци встъпиха в длъжност

Кметовете получиха символите на местната власт от заместник-областния управител д-р Красимир Трифонов

След тържествена церемония и положена клетва новоизбраният кмет на община Никопол Ивелин Савов получи символите на местната власт от заместник-областния управител д-р Красимир Трифонов. Да спазват конституцията и законите на страната и в действията си да се ръководят от интересите на хората се заклеха и общинските съветници и кметовете на кметства на територията на община Никопол.

"Изборните страсти от наскоро приключилата предизборната кампания вече отшумяват и оттук насетне ви предстои много работа. Най-ценната инвестиция в мандата, който ви предстои е доверието на хората и очакванията за добри резултати от вашите решения и инициативност, които трябва да оправдаете.”, обърна се към присъстващите заместник-областният управител д-р Красимир Трифонв.

Със заявка за приемственост и уважение към постигнатото до момента започна своя мандат кмета на Никопол Ивелин Савов. Той подчерта, че развитието на Никопол и благоденствието на хората е било част от всяка програма на участниците в местните избори и това е нещото, което ще обедини всички в предстоящата им работа.

Първото заседание на общинския съвет в Никопол бе председателствано от доайена сред общинските съветници Тодор Бузев.

Днес официално в правомощията си встъпиха и новоизбраните кмет на Община Гулянци Лъчезар Яков, кметовете на кметства и общинските съветници. Тържествената сесия се проведе в присъствието на заместник-областния управител д-р Красимир Трифонов. По време на тържествената церемония заместник-областният управител предаде символичния ключ на града отново в ръцете на кмета Лъчезар Яков, който в първото си обръщение в новия мандат благодари на гражданите за гласуваното му доверие и увери, че и през следващите четири години очаква добро сътрудничество с общинския съвет и кметовете на кметства в община Гулянци.

В първото си заседание новият общински съвет в Гулянци бе председателстван от Огнян Янчев – доайенът в новия състав на местния парламент.