ДФСГ "Интелект" в страната на лалетата и колелата

Ученици и учители посетиха Холандия по покана на училище Scholencombinatie Delfand в град Делфт

В рамките на проект по програма Еразъм + „Living in a Challenging World“ учениците и учителите от ДФСГ "Интелект" посетиха Холандия по покана на училище Scholencombinatie Delfand в град Делфт.

Още с кацането си в столицата Амстердам, те усетиха духа на космополитния град, известен с многобройните си канали, вкусния кашкавал и музея на Ван Гог.

По време на работното посещение в град Хага, административната столица на страната, участниците в проекта имаха уникалната възможност да се запознаят с историята на Двореца на мира и да разгледат тази забележителна сграда, с право на смятана за символ на световния мир и справедливост.

При посещението на музея Гавангенпоорт представителите на "Интелект" разгледаха затворнически килии, твърде различни за бедни и богати престъпници, стаи за изтезания, тесни и мрачни затворнически коридори и затворнически двор.

Освен занимания в училище, свързани с работата по проекта, младежите имаха възможността да се запознаят с града, чиято архитектура напомня миниатюри от 14-15 –ти век и е запечатлена в картините на Вермеер, холандски художник от 17 век роден и живял в Делфт.

Кулминацията на пътуването до Холандия беше посещение на тематичния парк Валиби – един от най-големите паркове за развлечения в Холандия с над 4- атракциона, предлагащ най-различни забавления.