Мирослав Петров: Липсата на кадри е крещящ проблем, който отказва инвеститори

Ще направим подробен анализ на потенциала на индустриалната зонa, посочи кандидатът за кмет на Плевен

"Липсата на кадри е крещящ проблем, който отказва инвеститори. В Плевен има доста професионални гимназии, които са в застой. Важно е заедно с бизнеса да се определят онези професии, от които има нужда. Така ще се запълни този вакуум от недостигащи кадри” , каза кандидатът за кмет на Плевен от ГЕРБ Мирослав Петров пред работници в предприятие за производство на алуминиеви сплави чрез машинно леене.

"Помня индустриалната зона от преди години, където работеха много хора. Искам да ви уверя, че има доста сериозен интерес към Плевен. Това, заедно с рестарта на Северозапада, предприет от правителството трябва да бъде максимално оползотворено от новата местна власт.”, отбеляза още Петров.

Той и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ, които присъстваха на срещата насърчиха усилията на ръководството на предприятието да предоставя възможности за професионално израстване на работниците.

"Ще направим подробен анализ на потенциала на индустриалната зона. Ще работим и за екологичен градски транспорт, който да води до нея. За да задържим в Плевен младите хора”, ангажираха се кандидатът за кмет и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ.