Полицейски екшън край Плевен, преследват неправоспособен шофьор

След преследване нарушителят е задържан за 24 часа

На 11 септември около 14.00 часа в село Садовец служители от РУ - Долни Дъбник подават сигнал със стоп-палка по образец на водач с лек автомобил "Мерцедес Ц 180". Водачът не спира на подадения сигнал и продължава движението си в посока село Крушовица. Последван е от служебен автомобил с включени светлинна и звукова сигнализация. Нарушителят е застигнат на изхода на село Крушовица, където е изгубил контрол над автомобила и излязъл в ляво от пътното платно. Водачът напуска „Мерцедес“-а и побягва в неизвестна посока.

В автомобила са установени двама пътника – 27-годишен от село Дисевица и 18-годишна от село Петърница. Изяснено е, че водачът е 23-годишен от село Дисевица. По разпореждане на дежурен прокурор от РП - Плевен е извършен оглед на местопроизшествието.

След преследване нарушителят е задържан за 24 часа. При последвала проверка е изяснено, че той е неправоспособен и управлява МПС в едногодишния срок от наказанието му. Образувано е бързо производство по чл. 270 от НК и по чл. 343 в, ал. 2 от НК. Продължава работа разследващ полицай.