И от ЗС "Александър Стамболийски" обявиха кандидата си за кмет на Плевен

За градоначалническото място ще се бори Пламен Дилов

Земеделски съюз "Александър Стамболийски" обяви кандидата си за кмет на Плевен. Партията ще участва самостоятелно на местните избори в 65 български общини, като за градоначалническото място в Плевен ще се бори Пламен Дилов. Ще има и пълна листа за кандидати за общински съветници.

Дилов отбеляза, че иска да помогне градът да се развива по-бързо, да има по-добър диалог между местната и централна власт. Сред идеите му са Плевен да се превърне в панаирен център и зеленчукова борса, както и да бъде подобрено състоянието на парк "Кайлъка" и спортната база. По думите му е необходимо да се работи повече в междублоковите пространства и да има диалог с гражданите. Акцент във вижданията му е и преразглеждането на структурата и числеността на общинската администрация, както и възраждането на дебатите в Общинския съвет. 

"Искаме да бъдем част от бъдещия Плевен и да помогнем с опита и знанията си градът да изглежда по друг начин. Плевен да бъде по-добро място за живеене! Повече млади хора да се върнат, работа, инвестиции... Плевен е град с традиции!", коментира Дилов, изразявайки надежда плевенчани да му се доверят, но и допълвайки, че той ще се бори да заслужи доверието им. 

Плевенският бизнесмен Януш Донев - член на националното ръководство на ЗС "Александър Стамболийски" и областен координатор за Плевен, подчерта, че са имали предложения да участват в коалиции, но крайното решение е било за самостоятелно участие. Той също изтъкна мотивите за възможността Плевен да се превърне в панаирен град, което ще доведе до нови инвестиции.

Сред кандидатите за общински съветници от ЗС "Александър Стамболийски" ще личат имената на лекари, адвокати, архитекти и други, които са експерти в своята област и са със самостоятелно, гражданско мислене. 

По време на срещата с медиите бяха представени и кандидатите на БЗНС "Александър Стамболийски за кмет на Беглеж – Петко Петков и на Ясен – Пламен Кенаров. Нa пресконференцията присъства и Спас Панчев - депутат и председател на партията.