Съдия оправда рецидивист, обрал директора на плевенския театър

Подсъдимият е с 16 криминални регистрации и 8 присъди

Канал 3 разказа история от Плевен с криминален привкус и неочакван край. Става дума за обир в дома на Васил Василев - директор на Драматично-куклен театър "Иван Радоев" в града на Панорамата.

Крадецът отмъкнал бижута и семейни ценности, полицията приложила безспорни доказателства, имало и свидетел, но съдът преценил, че извършителят на обира е невинен.

Обирът станал през юни миналата година, когато Васил Василев и членовете на семейството му били на работа. Полицейските служби реагирали бързо.

В рамките на седмица извършителят на престъплението бил установен и задържан, а Васил Василев получил обратно част от откраднатите вещи. Въпреки предоставените доказателства, съдията по делото решил, че крадецът е невинен.

"Това същество знае къде живея ,знае как изглежда жена ми и дъщеря ми, знае как изглежда домът ми в Плевен. Това същество според неговите показания в досъдебното производство е описало как ме е наблюдавало как се качвам със съпругата и детето ми в семейния ни автомобил. Това същество е признало в полицията, как е разбил вратата на апартамента ни,как е влязло вътре и е започнало да обръща и граби. Това същество е описало с подробности какви вещи е взело и как ги е продало за поредната доза. Това същество осъждано, с основно образование, разведено, безработено и зависимо НЕВИННО според човека с маратонките Versace. Това същество от днес може да влезе и в твоя дом да граби , убива и продава за поредната доза. И после някой ще отсъди, че на съществото трябва да му бъдат върнати: "Веществените доказателства 1 бр. секач, 1 – чифт маратонки и 1 бр. суичър с качулка" ... Да, защото това същество знае , че то не е жертва. То избира жертвите...", споделя Васил. 

След пост в социалните мрежи Васил Василев научил, че човекът, тършувал из дома му има 16 криминални регистрации и 8 присъди. Защо съдията по делото – Чавдар Попов е оправдал обвиняемия - не става ясно. От Канал 3 са се свързали с Районния съд в Плевен, от където им съобщили, че магистратът е в летен отпуск и не желае да разговаря с медии.

Репортажът на Канал 3 може да видите ТУК