Детелин Далаклиев дарява ценен спомен за лечението на млада майка

Легендарният боксьор се включи в кампанията за набиране на средства за лечението на 37-годишната Йорданка Митева от Ямбол

Големият Детелин Далаклиев подкрепи кампанията за набиране на средства за лечението на 37-годишната Йорданка Митева от град Ямбол. Той дарява един от най-ценните спомени от своята спортна кариера – кецовете, с които спечели световната титла по бокс през 2009 г. в Милано.

Инициативата е на световната шампионка по бокс за жени от 2014 г. Станимира Петрова. Спортистката е един от посланиците на Фондация “Докосни щастието” и е част от кампанията “Осинови кауза”. Петрова прави всичко по силите си, за да окаже помощна Йорданка, която преди време е претърпяла тежък инцидент, след който е останала в инвалидна количка. Тя е майка на две деца. За да се изправи отново на крака, младата жена се нуждае от 90 000 лева за три операции. За съжаление тя не разполага с въпросните средства.

"Той ни е дал безкрайно много поводи да се гордеем и да летим от щастие, съпреживявайки неговите победи! Освен всички тези неща, той е и човек с голямо сърце!Той е Детелин Далаклиев и дарява едно от най-ценните си неща, символ на един от звездните й моменти! Той се разделя със своите кецове, с които донася световна титла на България през 2009! Това са кецовете, които са символ на най-големия му успех, кецове, с които е летял на ринга! И всичко това с една цел - да победим заедно с Йорданка! Ти също можеш да помогнеш! Не чакай повече! Включи се в търга и промени един човешки живот заедно с Детелин Далаклиев! Публикувай своето наддаване в коментарите тук и стани техен горд притежател. Цената я определяш ти, за нас тези кецове са безценни в историята на българския спорт!", гласи текстът към снимката на фейсбук страницата "Станимира Петрова и шампиони - Да победим заедно с Йорданка".

Краен срок на търга - 9 август.