Повод за гордост ни донесе плевенчанката Вероника Георгиева!

Вероника е сред лауреатите на Националния конкурс за лирично стихотворение на името на Петко и Пенчо Славейков

Както вече писахме, плевенчанката Вероника Георгиева стана носител на наградата на публиката в националния конкурс за лирично стихотворение на името на Пенчо и Петко Славейкови с творбата "Войнишка носталгия".

Възпитаничката на ДФСГ "Интелект" получи приза на специална церемония в НЧ "Пенчо Славейков – 1871" в Трявна. 

"Специални благодарности на кмета на Община Трявна г-н Дончо Захариев и на проф. Иван Гаврилов за гостоприемството, топлото приятелско отношение и жестовете, които получих. Моралният спомен от това преживяване остана много по-ценен от материалния. Вдъхновени от участието и победата на млад човек, заедно взеха решение да променят регламента на Националния Славейков конкурс! За огромна моя изненада, те решиха да създадат и категория за лирическо стихотворение с парични награди за млади автори до 18 години - първа в размер на 100 лв с двама подгласници с награди по 50 лв. Целта е да мотивират младите да творят и да не се страхуват от огромната конкуренция на професионалните поети, които участват. Освен това - да се цени и моралната стойност на наградата, а не само материалната", сподели Вероника. 

"Освен с наградата на публиката и с уникална, вече рядка книга, си тръгнах и с първото място, обявявано някога за Славейкова награда до 18 г. Тръгнах си с пожелания да има повече хора като мен и с нов приятел - поетът и учител по литература, спечелил първо място в конкурса! Днес написах част от историята на този дългогодишен форум и вероятно никога не съм била по-горда със себе си. ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ! Бъдете промяната, която искате да видите в света!", написа Вероника на профила си във Фейсбук.