ОИЦ – Плевен награждава участниците в онлайн конкурса "Имам бизнес идея"

Най-много харесвания събра бизнес идеята на Толя Георгиева от ДФСГ "Интелект"

На заключително събитие на националната кампания "Имам бизнес идея", което ще се проведе днес, от ОИЦ - Плевен ще наградят участниците от областта.

В онлайн конкурса се включиха шест видеоклипа, изпратени от ученици на възраст 14-18 г. Най-много харесвания събра бизнес идеята на Толя Георгиева от ДФСГ "Интелект", следвана от тази на Кристиян Ганков от СУ "Д. Дебелянов" в Белене. Само пет гласа по-малко получи представянето на екипа на СУ "П. Яворов" – Василена Банчева, Далия Симеонова и Николай Колев. Виктория Сапунджиева от ПГРТО – Плевен, както и Станимир Събчев, Цветомир Събчев и Мария Луиза Найденова от ЦСОП – Плевен също се бориха за подкрепата на публиката и намериха своите привърженици.

Бизнес идеите на младежите от нашата област се простират от иновативните стелки за обувки през отглеждането на селскостопански насаждения и кооперирането на пчелари до здравословното хранене на тинейджърите, посочват от ОИЦ.

Всеки участник ще получи безжична тонколонка, осигурена от Централното координационно звено в Администрацията на Министерския съвет, и промоционални материали на ОИЦ – Плевен.

Толя Георгиева и Василена Банчева ще представят област Плевен на националната среща на 1 юни в първия научно-технологичен парк в България – "София Тех Парк", изграден със средства по ОП "Конкурентоспособност“ 2007 – 2013 г. Ще се запознаят с победителите от другите области и ще посетят „Експериментариума“, разположен на площ от 2000 кв. м., който е своеобразен музей на иновациите и високите технологии. На събитието в Плевен те ще споделят впечатленията си.