Депутатът Владислав Николов и жителите на Божурица почетоха паметта на загиналите във войните 1912-1945г

Героизмът и войнската доблест на загиналите бе почетена с едноминутно мълчание

В навечерието на деня на храбростта и празника на Българската армия народният представител от ПП ГЕРБ Владислав Николов и общинският координатор на партията в Долна Митрополия Мирослав Траянов присъстваха на ритуал в памет на загиналите жители на село Божурица в Балканската и Междусъюзническата войни, както и в Първата и Втората Световна войни. Събитието уважиха още кметът на селото Николай Николов и местни хора от Божурица.
Героизмът и войнската доблест на загиналите бе почетена с едноминутно мълчание. Имената на всички 24 смели воини от Божурица, сражавали се и дали живота си в името на най-вдъхновяващата кауза – отечеството, бяха тържествено прочетени пред присъстващите. Венци и цветя бяха поднесени от народния представител Владислав Николов, ПП ГЕРБ, кметство с. Божурица, местното читалище и жителите на селото.

"Паметта е онова, което ни е съхранявало през всички години на тежки изпитания, през които минава линията на историята на България и българския народ. Тази памет ни е вдъхновявала и ни е давала сили, тогава, когато най-много сме имали нужда от вяра в собствените си сили. Подвизите на българската армия, храбростта и самоотвержеността на българския воин и военното ни командване намират международно признание, и завинаги остават в сърцата на поколения българи.”, каза народният представител Владислав Николов след ритуала в памет на загиналите жители на с. Божурица във войните от 1912-1945. Той честити празник на всички военнослужещи и пожела здраве и щастие за тях и техните семейства.