Участие в националния отбор на България до 15 г. взеха двама играчи на ФК "Спартак 1919"

Красимир Тодоров и Теодор Георгиев играха за "лъвовете" при победата с 2:1 над немската провинция Нидерзаксен

Участие в националния отбор на България до 15г. взеха двама играчи на ФК "Спартак 1919"
Красимир Тодоров и Теодор Георгиев играха за "лъвовете" при победата с 2:1 над немската провинция Нидерзаксен, играна в Бояна.

Красимир започна като титуляр и бе един от най-активните играчи на терена. Именно от него дойде първата опасност към вратата на немците, като се озова в наказателното поле, но удара му мина покрай вратата. През първата част десятката на България и "Спартак" направи още два запомнящи се пробива по двата фланга, завършили с успешни центирания. През второто полувреме отново Красимир стреля от въздуха с топовен изстрел от около 25м. след като комфортно овладя топката, но вратаря на немците изби в корнер. Красимир бе заменен в средата на второто полувреме, но имаше още 2-3 изяви с които привлече погледите на базата в Бояна.

Теодор се включи в края на срещата, като се наложи да се намесва решаващо в собственото наказателно поле, след отлично спасяване на българския страж. Халфът на "Спартак" запази спокойствие и отигра сигурно топката, запазвайки я във владение за България.

Така в първия си мач, националния отбор на България до 15г., воден от Георги Георгиев и Стефан Колев победи немската провинция Нидерзаксен.

Вторият мач между двата отбора ще бъде в понеделник от 11:00ч.