Спектакъл "Чудото е в теб" подготвят формациите на читалище "Съгласие 1869“

Премиерата е на 15 април

"Чудото е в теб" – това е заглавието на концерт-спектакъла, част от честванията на 150 години от основаването на читалище "Съгласие 1869". В него ще вземат участие деца от трите формации при читалището – Балетната школа, Фолклорен ансамбъл "Мизия" и Вокална група „Арлекино”.

А какво е чудото? Това ще разкажат баба и внуче в симпатичен диалог, свързващ различните изпълнения на сцената. Между песните и танците те ще срещнат миналото и настоящето, ще намерят очарованието, скрито в тях, но най-вече, ще достигнат до истината, която ни прави щастливи:

„- Всеки човек се ражда с някакъв талант. Когато разбере какъв е, той трябва да направи всичко възможно да го развие. Така ще е истински щастлив.

- Искаш да кажеш, че талантът е скрит вътре в мен? Това е чудо!

- Да, чудото е в теб! То е като малко семенце, което е посято в земята, и как расте, и как никне, ти не знаеш. Минават дни, нощи, бури, ветрове и един ден се показва стръкче. След години стръкчето се превръща в дърво и всички хора го виждат. А след време започва и да дава плод…”

Народни и класически ритми, много песни и забава, са подготвили талантливите деца и техните ръководители за публиката.

На финал за пръв път ще прозвучи песента „Децата на Плевен”, която е написана по текст, подарен от майка на арлекинче. Музиката е на ръководителката на вокалната група Виолета Боянова, а аранжиментът – на Максим Горанов.

Премиерата на "Чудото е в теб" е на 15 април, понеделник, от 19 часа в зала „Емил Димитров” на читалище „Съгласие 1869”. След нея ще има още 7 концерта пред детска публика.