Измамиха 72-годишен от село Крушовене при сделка за дърва

Непознатият взел от потърпевшия 60 лева под предлог, че ще му продава дърва, след което е напуснал селото

Измамиха 72-годишен от село Крушовене при сделка за дърва. Измамата е станала на 18 март 2019 година около 15:00 часа, когато мъж обикалял улиците на селото с микробус предлагайки материал за огрев на изгодни цени.  Непознатият взел от потърпевшия 60 лева под предлог, че ще му продава дърва, след което е напуснал селото.

От предприетите незабавни оперативни действия служители на УП - гр. Тръстеник спират за проверка в село Гиген, общ. Гулянци микробус "Форд Транзит", управляван от 47-годишен от село Беглеж, община Плевен. Колата била натоварена с немаркирана дървесина, около 1,5 куб. м. Парите са върнати с протокол за доброволно предаване от 47-годишния. Уведомен е дежурен прокурор от РП - Плевен. Образувано е досъдебно производство  за престъпление по чл.209, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай и екип на РУ - Долна Митрополия.

МВР отново напомня на гражданите, че при закупуване  на дърва трябва те задължително да са със законен произход, да имат маркировки и документи. В противен случай незаконно придобитите дървесина подлежи на конфискация.