Фолк звездата Емилия ще пее в Плевен за 8 март

Певицата с изява в клуб "Анаконда"

По случай Международния ден на жената – 8 март, клуб "Анаконда" ще подари на всички дами концерт на попфолк звездата Емилия. Певицата ще зарадва в петъчната вечер всички свои почитатели с най-големите си хитове.

Емилия вече почти 20 години се изявява профеионално на сцената и има зад гърба си девет албума и десетки хитове. Любопитна подробност е, че преди да започне да пее попфолк, популярната изпълнителка е пяла само народна музика. Майката на звездата на телевизия “Планета” открива нейния талант, когато е на 6-годишна възраст. Съветва се със специалисти и я записва на частни уроци по пеене, солфеж и пиано. Фолклорът винаги е бил част от нейния живот, но народната песен, която най-много е допринесла за формирането й като личност, е на тракийската певица Динка Русева.

Почитателите на Емилия знаят, че е учила народно пеене в Широка лъка. Тя издава, че първоначално е мислила да продължи с народна музика, но през този период се заражда поп-фолка. През 1998 година вече има много поп-фолк хитове и това до голяма степен е повлияло нейния избор.