Внимание! Хакери пращат вируси с мейли, наподобяващи фактури на ЧЕЗ

Екипът по киберсигурност на дружеството е установил източника на атаката

"ЧЕЗ Електро България" АД уведомява своите клиенти, че днес е установен опит от страна на външни лица да заблуждават клиенти на дружеството с имейли, наподобяващи тези, които потребителите получават за електронна фактура.

Фалшивият имейл изглежда почти идентично на съобщенията, изпращани от ЧЕЗ Електро България, но съдържа прикачен файл с наименование на кирилица и разширение .7z, който представлява вирус.

"Молим клиентите ни да не кликват върху линка „тук“, да не отварят прикачения файл и веднага да изтрият съобщението. Информираме клиентите си, че електронните фактури на ЧЕЗ Електро България се изпращат само в .pdf формат", информират оттам.

"Достъпът до електронния архив с фактури на сайта на дружеството www.cez.bg е напълно защитен и функционира нормално. Всички наши клиенти могат да изтеглят безопасно електронните си фактури оттам. Екипът по киберсигурност на Дружеството установи източника на атаката и предприе мерки за блокирането му. "ЧЕЗ Електро България" АД уверява своите клиенти, че техни лични данни не са били достъпвани или копирани от сървърите на Дружеството от трети страни", посочват още от дружеството.