Международен успех за театъра в Плевен

Представители на театъра начело с директора Васил Василев бяха на творческо посещение във Вилнюс

От 6 до 10 декември представители на Драматично-куклен театър – "Иван Радоев" начело с директора на театъра Васил Василев бяха на творческо посещение във Вилнюс, столицата на Литва. Поводът за творческата командировка беше предстоящото учредяване по инициатива на Драматично-куклен театър "Иван Радоев" на асоциация на от седем европейски театъра.

Един от театрите, които дадоха съгласие за участие в асоциацията е Руският драматичен театър на Литва. Васил Василев проведе срещи с Олга Полевикова - ръководител на не театъра. Бяха обсъдени бъдещите съвместни творчески планове на двете трупи и принципите на работа на асоциацията, която ще бъде учредена през февруари, 2019 г. в Плевен. Първата съвместна инициатива ще бъде обмена на спектакли.

През юни, 2019 г. зрителите на Плевен, а защо не и на цяла България ще имат изключителната и рядко срещана възможност да гледат спектакъла на световноизвестния литовски режисьор Оскарас Коршуновас "Руски роман” по пиесата на съвременния литовски драматург Мариюс Ивашкявичус.

А през есента зрителите на литовската столица ще се насладят на спектакли на трупата на Драматичн-куклен театър "Иван Радоев" - Плевен.