Пътни полицаи изнасят беседи пред малчугани от детски градини в Плевен

Инициативата се провежда през целия месец ноември и е част от кампанията за повишаване информираността на децата за правилата за пътната безопасност

Служители от сектор „Пътна полиция“ са подготвили атрактивни занимания за учениците от всички възрастови групи. Началникът на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен главен инспектор Ивайло Иванов подчертава, че голяма част от пътните инциденти са предотвратими, защото са свързани с грешки и нарушения на участниците в движението.

На 29 ноември от 9 часа се проведоха занимания с малчугани от детска градина „Първо юни“ в плевенски квартал „Сторгозия“, а от 11 часа с деца от детска градина „Щастливо детство“. Специалният урок бе изнесен от пътен полицай Петко Григоров. В рамките на инициативата той обяснява за правилата за пътната безопасност и запознава с професията на полицая. Появата му при възпитаниците на втора група предизвика много вълнения и интерес. В достъпна форма той разказа как безопасно да се пресича пътното платно и разясни местата за отдих и игра.
ОД МВР – Плевен подкрепя всяка превантивна инициатива по пътна безопасност в региона, свързана с повишаване на информираността на малки и големи, и фокусираща вниманието на всички към задължението да спазват правилата на пътя. 

Партньорството между плевенската пътна полиция, училищата и детските градини в региона в различни превантивни инициативи, е традиционно и полезно за формиране на отговорно поведение и дисциплинираност у подрастващите. Безопасността на движението е споделена отговорност, затова проблемите намират място в ежедневието на учебните заведения, институциите, както и в отношенията между хората на пътя.