МВР призовава протестиращите да спазват дадените от полицейските служители разпореждания

В района на Левски са съставени четири акта по ЗДвП, задържан е и протестиращ, който е управлявал след употреба на наркотици

Полицейски служители в цялата страна са ангажиране в опазването на обществения ред и сигурността в страната във връзка с обявените за днес протестни действия. До този момент те преминават без сериозни нарушения на обществения ред. От началото им в днешния ден са засечени няколко нарушения.

В района на гр. Левски  са съставени четири акта по ЗДвП, задържан е и протестиращ, който е управлявал след употреба на наркотично вещество. На територията на Велинград са съставени пет акта за неизпълнение на полицейско разпореждане и неправомерно затваряне на пътен участък.

В София шофьор на л.а. „ Голф“ е отведен в Пето РУ. Той е дрифирал в района на пл. „Народно събрание“ , не се е подчинил на полицейско разпореждане и след светкавична реакция на униформените е задържан.

МВР напомня, че  законите важат за всички и призовава протестиращите задължително да спазват дадените от полицейските служители разпореждания.