72 часа арест за четирима извършители на грабеж в Плевенско

Действията по разследването са осъществени под наблюдението на прокуратурата

Вчера към 07.10 часа в полицията в град Гулянци постъпил сигнал за извършен грабеж в земеделски парцел със зелеви насаждения в местност в землището на село Ленково. Пристигналият на място екип е установил, че предната вечер непознати мъже нападнали и привели в безпомощно състояние 55-годишен работник в земеделския имот и му отнели наличните 220 лева, газов пистолет и дигитално радио. Отмъкнали и около 200 кг зеле, след което се оттеглили с автомобил в неизвестна посока.

В рамките на образуваното досъдебно производство веднага стартирали оперативните действия и в резултат на проведеното професионално разследване криминалистите задържали четирима извършители на престъплението - на възраст от 28 до 46 години, трима от които от Гулянци. При извършени претърсвания на адреси в града и в селата Бръшляница и Шияково, обитавани от задържаните, са открити и иззети отнетите вещи.

Четиримата мъже са разпитани пред съдия от Районен съд гр.Никопол и са направили самопризнания. С постановление на прокурор от Районна Прокуратура - Никопол мярката им за задържане е удължена до 72 часа. Работата по документирането на случая продължава под наблюдението на прокуратурата.