Ратифицираха договора за партньорство с Гандия

Мисия

25-10-2018, 11:02

Снимка:

ОбС-Плевен

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Ратификацията бе гласувана на днешното заседание на местния парламент и подкрепена от 36 от общинските съветници

Общинският съвет на Плевен одобри подписания на 29 септември тази година договор за установяване на партньорски отношения между Община Гандия, Кралство Испания, и Община Плевен, Република България. Ратификацията бе гласувана на днешното заседание на местния парламент и подкрепена от 36 от общинските съветници, 4 гласуваха “въздържал се“, „против“ нямаше.

Подписването на договора се състоя на официална церемония в Кметството на Гандия в изпълнение на Решение №1101 от 26.09.2018 г. на местния парламент на Плевен. От страна на испанския град документът е подписан от кмета му Диана Морант, а за Община Плевен - от кмета Георг Спартански. На церемонията са присъствали общински съветници, представители на ръководството на Община Гандия, както и представители на българската общност в града, наброяваща над 4000 души. С клаузите на договора е запознат и Генералния консул на България във Валенсия Цветелин Цолов.

Неразделна част от днешното решение на местния парламент е текста и на самия договор. В него се посочва, че побратимяването има за цел насърчаване на взаимноизгодното сътрудничество и обмен на опит в икономическата, образователната, спортната и др. области, като се обърне специално внимание на преките и творчески междуличностни контакти.