Обявено е частично бедствено положение за част от територията на община Червен бряг!

Животът

23-10-2018, 20:08

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Мостът над река Искър на изхода на Червен бряг към село Горник е затворен за движение

Община Червен бряг уведоми по-рано днес гражданите, че мостът над река Искър, на изхода на Червен бряг - село Горник е затворен за движение на моторни превозни средства. Извършва се техническо обследване и след получаване на становище от компетентните органи, своевременно ще бъде уведомена обществеността. Създадена е временна организация на движението: Червен бряг – Рупци – Радомирци – Горни дъбник – Писарово – Искър – Глава – Койнаре – Чомаковци – Лепица – Сухаче – Горник.

В изпълнение е въведен в изпълнение Общинския план за защита при бедствия на територията на Община Червен бряг и със заповед на кмета е обявено частично бедствено положение за част от територията на общината, в обхват: с. Горник, с. Сухаче, с. Лепица, с . Чомаковци, гр. Койнаре и с. Глава, съобщиха от местната управа.

Причината е прекъснатата пътна връзка с гореизбраните населени места заради авариралия мост, при което поради големия обходен маршрут става критично обслужването на болни на хемодиализа, спешните случаи от филиала за спешна медицинска помощ - Червен бряг, движението на училищните автобуси, изпълнението на разписанията на общинската и републиканската транспортна схема, сметоизвозването, снабдяването на населението със стоки от първа необходимост и др.

РУ на МВР - Червен бряг организира охраната на моста, за да не се допусне трагичен инцидент.