Търновци участват в играта на НАП с касови бележки за над 14 млн. лв.

Животът

23-09-2018, 11:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Теглят победителя в томбола след три месеца

Над 24 милиона касови бележки са регистрирани до този момент за участие в надпреварата за 50 000 лв. - голямата награда във втория сезон на Лотарията с касови бележки на НАП. Големият победител ще стане ясен на 10 декември, на живо, в ефира на bTV. Фискалните бонове, записани в играта досега, са на обща стойност 333 млн. лв., а средно от старта на Лотарията един участник регистрира по около 340 касови бележки.

   По-висока от средната е активността  на участниците от Великотърновска област с регистрирани средно по 380 фискални бележки на човек. Общата им  стойност надхвърля 14 млн. лева, което класира областта на осмо място сред останалите 27 области. От началото на годината участници от област В. Търново спечелиха 3 смартфона и 1 таблет.

   Лотарията с касови бележки набира популярност и в социалната мрежа Фейсбук. Там страницата на играта - https://www.facebook.com/kasovbon , има близо 5 200 последователи и 4760   харесвания от регистрирани потребители.

   Следващата седмична награда ще бъде изтеглена в почивния 24 септември в сутрешния блок на bTV, малко преди 9,00 ч. Късметлията ще получи чисто нов телевизор. Месечният победител с награда от 2000 лв. ще бъде определен на 15 октомври, отново в ефира на bTV.

   В данъчната лотария имат право да участват всички български граждани, които са навършили 14 години и регистрират фискалните си бонове в интернет, на специално създадения за целта сайт – www.kasovbon.bg. Както и през миналата година, данните, които трябва да бъдат въведени за участие, са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките, допълват от НАП.