"Криле за всички" с благотворителна инициатива в подкрепа на 26-годишната Симона от Плевен

Авиофестивалът на малката и спортна авиация ще се състои на 15 и 16 септември

Благотворителна инициатива ще съпътства 16-ото издание на авиофестивала на малката и спортна авиация "Криле за всички" на летище "Бохот", който ще се проведе на 15 и 16 септември.

Организаторите от авиосдружение "Криле" и "Скай парк" разкриха, че се очакват гости от цялата страна. Поне 25 самолета ще преминат през летището в двата дни на събитието, както и немалко делтапланери. На фестивала всеки от желаещите посетители ще има възможност да полети с малък самолет и да се наслади на красиви гледки от птичи поглед.

Тазгодишното издание на "Криле за всички" има и благотворителна част - то ще подкрепи 26-годишната плевенчанка Симона Цветанова, която страда от множествена склероза. Инициативата на организаторите е да се подпомогне закупуването на специални магнитни наколенки, които значително ще облекчат състоянието на младата жена. По време на фестивала на летище "Бохот" ще бъдат поставени урни, като всеки желаещ ще може да подкрепи кампанията. Oколо 6000 лева е необходимата сума.

Припомняме, че да лети - това бе голямата мечта на Симона Цветанова. Своето желание 26-годишната млада жена споделила неотдавна в неофициален разговор с кмета Георг Спартански. Той от своя страна помоли за съдействие общинския съветник Антон Георгиев, собственик на спортен самолет, който веднага откликна. И така в началото на август Симона полетя, за да сбъдне своята мечта.